Medical

Sanford North Addition

1 of 4

Medical

Sanford North Addition

2 of 4

Medical

Sanford North Addition

3 of 4

Medical

Sanford North Addition

4 of 4

Sanford North Addition Fargo, ND

A new front entrance becomes a new connection point to all wings of the large facility.

The outcome of a long master planning effort, the 100,000 SF north addition includes a new lobby, three-story heart center, day unit, healing garden and attached two-level parking structure that connects via tunnel.

The north addition creates a new front door to the medical center and unifies the appearance of the large medical center constructed over several decades.

Emphasizing service and commitment to creating a consumer-focused healing environment, nature is integrated throughout the interior design through the use of nature-based colors, soft-curved building elements, material textures and natural wood accents.

  • Singular and identifiable main entrance with improved way-finding.
  • Improved patient parking with protected access.
  • Consolidates all heart services to improve efficiency and patient experience.
  • Addition of day unit to improve efficiency and throughput of various outpatient procedure departments.
View Slide :: Sanford North Addition Interior
View Slide :: Sanford North Addition Interior
View Slide :: Sanford North Addition Interior
View Slide :: Sanford North Addition Exterior